Image

Ritilämallisto

Valmistamillamme ritilöillä on suuri määrä erilaisia käyttötarkoituksia

Tuotekuvaus

Jotta saadaan mahdollisimman toimiva kokonaisuus, tulee ritilän valintaan kiinnittää erityistä huomiota. Valinnassa tulee ennen kaikkea ottaa huomioon se minkälaiseen käyttöön ritilät tulevat ja valita sen mukaisesti soveltuvin ritilätyyppi. Valmistamme ritilöitä sekä muutaman kilon kantavuutta vaativiin kohteisiin, että todella paljon kantavuutta vaativiin kohteisiin, kuten esim. raskaan liikenteen ajoluiskiin, lastaussiltoihin ja teollisuustiloihin. Koska erilaisia käyttökohteita on valtava määrä, soveltuvin vaihtoehto täytyy katsoa tapauskohtaisesti.

Huom! Oman ritilämallistomme lisäksi valmistamme ritilöitä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Voimme laittaa ritilään myös merkkauksen esim. yrityksen nimen.
Ritilät voidaan valmistaa myös ruuvikiinnityksellä.

Alla on tarkasteltu muutamia käyttökohteita ja niihin soveltuvia ritilätyyppejä.

Käyttökohteita

Keittiöt

Keittiötilan ritilöitä valittaessa on huomioitava ritilöihin tarttuva rasva ja usein toistuvat puhdistuskerrat, sekä yli vedettävien rullakoiden kokonaispaino. Ruuturitilä on yleisimmin käytetty ritilätyyppi, koska se soveltuu erittäin hyvin rullakoille ja on helppo puhdistaa. Ruuturitilä aiheuttaa rullakkoon vain vähäistä tärinää.

Pesu- ja suihkutilat

Todella hyvin jalalle sopiva ja miellyttävä ritilätyyppi on sileä ritilä. Ritilöitä on saatavissa erilaisilla kuvioilla. Toinen erinomaisesti sopiva malli on säleritilä ilman liukuesteitä, tihennetyllä rivivälillä, koska tiloissa liikutaan avojaloin. Tiloihin soveltuu hyvin myös leveäselkäinen säleritilä.

Kuivien tilojen huoneet ja käytävät esim. palvelutalot

Kuivissa tiloissa liikutaan paljon ilman ulkojalkineita, joten sileä ritilä on erittäin sopiva ritilätyyppi. Kyseinen ritilätyyppi sopii erinomaisesti esim. tilojen jakajina toimiviin kynnyskouruihin. Toisena vaihtoehtona on leveäselkäinen säleritilä. Kumpikin ritilätyyppi sopii myös rullakoille ja pyörätuoleille.

Tuulikaapit ja muut sisääntulotilat

Tuulikaappeihin ja muihin sisääntulotiloihin kantautuu paljon likaa, vettä ja lunta, joten ritilä ei saa olla liukas, mutta sen pitää puhdistaa jalkineet mahdollisimman tehokkaasti.  
Vakiomallistomme löytyy kumialumiinimatolla oleva ritilä, ruuturitilä, leveäselkäinen säleritilä, liukuesteteipillä tai ilman, sileä säleritilä, tai voimme valmistaa ihan yksilöllisen ritilän. Tärkeintä on huomioida tilan kautta kulkeva pääasiallinen liikenne. Rullakko ja pyörätuoli liikenne pitää myös huomioida ritilätyyppiä valittaessa.

Siivouskomerot ja huoltotilat

Pääasiallisesti käytettävät ritilätyyppi on ruuturitilä.

Ajoluiskat, pysäköintitilat, lastaussillat ja teollisuustilat

Kyseisissä kohteissa ritilöihin kohdistuu voimakas rasitus, joten runkorakenteen ja kestävyyden pitää olla vankkaa tekoa.  Teollisuus- ritilämme on suunniteltu kovan ja erittäin kovan rasituksen kohteisiin. Valmistamme näihin kohteisiin myös sileäpintaisia ritilöitä. Sileäpintaiset ritilät sopivat erittäin hyvin esim. rullakoille ja trukeille.

Sairaalat, terveyskeskukset, lääkäriasemat

Kyseisissä kohteissa on hyvin erilaisia käyttöpaikkoja, joten periaatteessa kaikki ritilätyypit ovat
käyttökelpoisia riippuen kohteesta.


Autamme mielellämme ritilöiden valinnassa. Ota yhteyttä niin räätälöidään yhdessä sopiva ja toimiva kokonaisuus!

Leveäselkäiset säleritilät RST ja HST
LVI- numero: 3314935 | Tuotekoodi: RITILÄ-LEVEÄSÄLE-R
LVI- numero: 3314935 | Tuotekoodi: RITILÄ-LEVEÄSÄLE-H

Ruuturitilät RST ja HST
LVI- numero: 3314934 | Tuotekoodi: RITILÄ-RUUTU-R
LVI- numero: 3314938 | Tuotekoodi: RITILÄ-RUUTU-H

Sileä ritilä RST ja HST
LVI- numero: 3314937| Tuotekoodi: RITILÄ-SILEÄ-R
LVI- numero: 3314941 | Tuotekoodi: RITILÄ-SILEÄ-H

Säleritilä RST ja HST
LVI- numero: 3314936 | Tuotekoodi: RITILÄ-SÄLE-R
LVI- numero: 3314940 | Tuotekoodi: RITILÄ-SÄLE-H

S-kuvioinen ritilä RST ja HST
Tuotekoodi: RITILÄ-S-R
Tuotekoodi: RITILÄ-S-H

Leveäselkäiset säleritilät RST ja HST
MittakuvatLEVEÄSÄLE

Ruuturitilät RST ja HST
Mittakuvat: RUUTU

Sileä ritilä RST ja HST
Mittakuvat: SILEÄRITILÄ

Säleritilä RST ja HST
Mittakuvat: SÄLERITILÄ

S-kuvioinen ritilä RST ja HST
Mittakuvat: S-RITILÄ